Skip to main content
14 december 2013 robsr
Onze medeoprichter en penningmeester van de Kringloopwinkel De Kring is op 5 december jl. na een zeer moedig gedragen ziekte overleden. 
Twintig jaar geleden hebben we elkaar leren kennen. Hij als penningmeester van de Wereldwinkel en ik als vrijwilligster daarvan. Bij de opening van de Wereldwinkel aan de Mierakker in Reeuwijk, ontstond bij ons het idee, om misschien iets met tweedehands spullen te gaan doen. Dit was in de garage naast de Wereldwinkel. We hebben toen gebrainstormd en wij – Arnold Abbema, Ria Langbein en Piet van Wensveen – hebben toen in december 1994 Stichting Kringloopwinkel De Kring opgericht, waarbij hergebruik en het sponsoren van goede doelen voor ons een must was.
Arnold Abbema was tevens een grote inspirator van vele stichtingen op sociaal gebied en heeft niet voor niets de Erepenning van Reeuwijk gekregen. Tot vorig jaar is hij bij ons penningmeester gebleven, totdat zijn ziekte hem noopte te stoppen. Bewonderenswaardig tot het laatste eind heeft hij bij ons respect afgedwongen, mede door zijn positieve levenshouding. Deze man was een inspirator voor velen. Alle vrijwilligers van onze Kringloopwinkel zullen hem missen. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte.
Kringloopwinkel De Kring
Ria Langbein
Voorzitter