Skip to main content
5 juli 2013 robsr

De donatie van de Kringloopwinkel hebben wij o.a. kunnen gebruiken voor de volgende droomdekentjes.

Wij in Moerkapelle maken droomdekentjes. Droomdekentjes zijn vrolijk gekleurde dekentjes met thema’s als o.a. hartjes en prinsessen voor meisjes en auto’s en voetbal voor jongens.

Stichting de Regenboogboom

De droomdekentjes zijn een project van de Stichting de Regenboogboom. Droomdekentjes worden door een groepje vrouwen (25 droomdekenmaaksters) in Moerkapelle met veel liefde met elkaar gemaakt in patchwork en -quilttechniek.

Dit gebeurt in 3 formaten: 90 x 120 cm voor baby’s en peuters, 120 x 150 cm voor kinderen en 150 x 200 cm voor tieners. Het dekentje bestaat uit drie lagen: een patchwork bovenkant een tussenvoering, en een achterkant. Deze drie lagen zijn doorgestikt (gequilt).

De droomdekentjes worden uitgedeeld aan kinderen die een chronische -of levensbedreigende ziekte hebben, een trauma of een handicap. Ook kinderen die in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen, komen in aanmerking voor een dekentje. Wij hopen dat ze mooie dromen onder het dekentje hebben en dat het hen troost biedt, zodat ze even worden afgeleid van pijn en verdriet. Het dekentje kunnen ze overal mee naar toe nemen om lekker op te kruipen of onder te slapen.

Wij schenken de droomdekentjes aan de kinderen in het Sophia kinderziekenhuis, Rotterdam en de Pallieterburght, Capelle ad IJssel.

In 2010 zijn we begonnen met het maken van droomdekentjes, met 9 dames, na een oproep voor katoenen stofjes. Sinds april 2012 komen de droomdekenmaaksters elke 1e dinsdagmiddag van de maand bijeen in het Rode Kruisgebouw in Moerkapelle om stofjes en garen uit te zoeken en fiberfill te knippen, zodat thuis verder aan het dekentje gewerkt kan worden.

Al weer 160 droomdekentjes gemaakt in Moerkapelle

Tot nu toe hebben we 160 droomdekentjes gemaakt. Om de dekentjes te kunnen maken, verkopen wij leuke spulletjes al dan niet gemaakt of gekregen, zoals kinderschorten, pannenlappen, speldenkussens, hartjes, verrassingsblikken enz.

De gehele opbrengst is bestemd voor de aankoop van nieuw materiaal.