Skip to main content
3 juli 2013 robsr

Hieronder 12 foto’s met een kort verslag geschreven door Annemieke Westerman, penningmeester Zonnebloem, afdeling Gouda Centrum Oost-Goverwelle.

Eind maart heeft onze Zonnebloem afdeling, Gouda Centrum Oost-Goverwelle, een donatie van uw organisatie ontvangen van 1.200 euro.

Hierbij stuur ik een aantal foto’s van een uitje, wat wij georganiseerd hebben op 24 mei 2013, voor onze gasten, naar het Oude ambachten en Speelgoed museum in Terschuur.

We zijn om 8.30 uur gestart om de eerste gasten op te halen, hierna stopten we op nog 2 afgesproken plaatsen in de stad.

Het is altijd gezellig in de bus, de gasten genieten al van de reis. Om 10.30 uur zaten we allemaal aan de koffie met gebak in het restaurant van het museum. Daarna hadden we voldoende tijd om het oude ambachten museum te bekijken.

Na een heerlijke lunch, hebben we het oude speelgoed, wat ook in het museum is, bekeken en er kwamen veel herinneringen aan vroeger boven bij onze gasten. We hebben ook nog met verschillende restaurateurs gesproken, dit is vrijwel allemaal vrijwilligers werk.

Er worden heel veel spullen aan het museum geschonken, die toch eerst opgeknapt moeten.

Bij het museum was ook nog een winkeltje, wat door sommige gasten erg gewaardeerd werd.

Om 15.00 uur verzamelden we ons weer bij de uitgang, waar de bus op ons wachtte, zodat we allen moe maar voldaan weer huiswaarts konden. Om 17.30 uur waren de laatste gasten weer thuis.

Dit is in vogelvlucht het verhaal van een dag uit, zoals onze afdeling van de Zonnebloem het organiseert. In het najaar organiseren we nog een dag uit, en daarvoor gebruiken we het resterende deel van uw donatie.

Bij gelegenheid zal ik ook daar wat foto’s van sturen.  Nogmaals hartelijk dank voor uw donatie.

 

Hieronder nog meer foto’s van deze leuke dag: