Skip to main content
10 december 2012 robsr

Onze Kringloopwinkel haalt iedere maandagmiddag en -avond goederen op bij particulieren en/of andere instanties. Behalve op feestdagen. Denk hierbij aan meubels, kasten, stoelen, bankstellen, bedden, speelgoed, glaswerk, serviesgoed, boeken, platen, cd’s, dvd’s, schilderijen, lampen, kleding, enzovoort. Ook bezorgen wij verkochte goederen naar de klanten van onze Kringloopwinkel.

Deze goederen worden verkocht in onze kringloopwinkel. De opbrengsten hiervan schenken wij weer grotendeels aan goede doelen. Zie ook onze website.

U kunt en mag dit werk één keer per maand doen, of meerdere malen per maand of op basis van een oproep. Alles is bespreekbaar. Wij werken met een vast rooster.

Benodigde vaardigheden

Het is belangrijk dat u integer bent, met goede sociale en contactuele vaardigheden -Leeftijd 18 jaar en ouder. (M/V) – Dat u lichamelijk redelijk gezond bent, gelet op het sjouw- en tilwerk. -Dat u een beetje technisch inzicht heeft. – Dat u een teamspeler bent, want uw werkt ook samen met onze andere vrijwilligers. – Minimaal een geldig rijbewijs B heeft met enkele jaren rijervaring. (zie foto) – Dat u zichzelf goed in verstaanbaar Nederlands kunt uitdrukken.

Dat u zich kritisch, maar integer durft op te stellen bij een “conflict of interest” Toelichting: onze Kringloopwinkel neemt alleen goederen in, die herbruikbaar en daarnaast ook goed verkoopbaar zijn. Sommige aanbieders van goederen die wij mogen ophalen, gebruiken onze Kringloopwinkel als een voordelige en eenvoudige manier als afvalstation. Dit zou onze Kringloopwinkel en haar overige vrijwilligers onnodig extra belasten. Bij aanmelding krijgt u een persoonlijk intake- en kennismaking gesprek met een lid van ons bestuur. En ook krijgt u een proefperiode, die wederzijds in goed overleg opzegbaar is.

Wat levert het jou op?

Uw levert een maatschappelijke bijdrage aan hergebruik van goederen. –  Mede door u hulp kan de Kringloopwinkel donaties doen aan goede doelen als deze goederen zijn verkocht. Dus een 2e maatschappelijke doelstelling. – Dat u gezellig onder de mensen bent. Het gevoel (weer) nuttig en gezellig bezig te zijn. – Ieder jaar een culinair uitje krijgt met onze Kringloopwinkel. – Alsmede een kerstpakket. – En u krijgt een passende en redelijke vrijwilligersvergoeding voor de gemaakte onkosten.